Ova Pravila regulišu korišćenje veb sajta pri kupovini robe. Molimo vas da pročitate ovaj dokument pažljivo pre nego što izvršite kupovinu. Obavljanjem kupovine izjavljujete da ste saglasni sa ovim Pravilima. Ukoliko ne prihvatate bilo šta od navedenog, molimo vas da ne koristite zuborsakablara.com niti bilo koju informaciju koju sadrži ovaj sajt.


Opšte informacije o nama

Mladen Jovašević PR Proizvodnja Alkoholnih pića
Žubor sa Kablara
Čačak

PIB: 10951958
Matični broj: 64230549

Adresa:
Prijevor BB
32205 Čačak – Prijevor
Srbija

Kontakt:
info@zuborsakablara.rs

 

Žubor sa Kablara ne prodaje alkoholna pića maloletnim licima. Korišćenjem ovog sajta izjavljujete da ste punoletni. Takođe, upotrebom ovog sajta Kupac izjavljuje da je lice koje prima paket sa alkoholnim pićima kupljen sa veb sajta zuborsakablara.com punoletno. Ukoliko niste saglasni sa ovom odredbom, molimo da ne koristite sajt.


TAČNOST

Potrudili smo se da sve informacije na našem veb sajtu budu tačne, nezbunjujuće, bezbedne. Međutim, moguće je da su neke informacije neažurne, nekompletne, čak netačne, pogotovo ako su nam ih dostavila treća lica i ovim upozoravamo korisnike da ne možemo da snosimo punu odgovornost za svaku informaciju koju možete da pronađete na našem sajtu.


NARUDŽBINA

Prihvatamo samo kupovine koje su potvrđene kompletno popunjenim obrascem sa ličnim podacima kupca i podacima za dostavu. Nalog za narudžbinu, odnosno kupovina smatra se obavljenom kada Kupac ostavi svoje lične podatke i izvrši plaćanje naručenih proizvoda.

CENE

Kupac izjavljuje da je upoznat sa cenama proizvoda na veb sajtu iskazanim u RSD. Plaćanje može da se obavi bilo kojim platnim sredstvom koje prihvata naš veb sajt.


ZAKLJUČENJE UGOVORA O KUPOVINI

Kada Kupac kompletira internet narudžbinu i plati naručene proizvode, zuborsakablara.com potvrđuje ovu narudžbinu emailom Kupcu. Sledećeg radnog dana zuborsakablara.com novim emailom obaveštava Kupca da je pošiljka poslata i dostavlja broj pošiljke za elektronsko praćenje (tracking). Ovaj čin znači da je kupoprodajni ugovor između zuborsakablara.com i Kupca zaključen.


OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI PREMA KUPCU

Ovim stavljamo na znanje da zuborsakablara.com ugovara paritiet isporuke FOB Čačak za sve svoje pošiljke. Ovo znači da Kupac preuzima odgovornost za pošiljku u Čačku, Srbija. Vlasništvo, dalji troškovi i rizik od ove tačke prelaze na Kupca.


Ukoliko sud odluči da zuborsakablara.com mora da plati kupcu odštetu, ta odšteta će biti ograničena na iznos koji je Kupac platio za robu.


DOSTAVA

Isporučujemo robu samo na teritoriji Republike Srbije.

 

PRIPREMA ZA DOSTAVU/ PAKOVANJE

Kupljenu robu pripremamo za transport. Svaku bocu pakujemo u pojedinačnu kartonsku kutiju i obezbeđujemo je za sigurnu isporuku. Pakovanje je uračunato u cenu proizvoda.

 

OŠTEĆENJE TOKOM TRANSPORTA

Ukoliko kurir tokom transporta ošteti robu tako da je proizvod neupotrebljiv zbog našeg lošeg pakovanja, ponudićemo ili refundiranje novca ili zamenu, u zavisnosti od dalje instrukcije Kupca. U ovom slučaju, potrebno je dostaviti kurirski izveštaj o oštećenju, što je uobičajeno u takvim situacijama.

 

IZGUBLJEN PAKET

Ne snosimo odgovornost u slučaju da kurir izgubi paket tokom transporta. 

 

TEŽINA

Svaki proizvod u našoj e-prodavnici ima svoju deklarisanu transportnu težinu. Ukupna težina paketa je iskazana na kraju procesa naručivanja. Ovaj podatak koristi se kod naručivanja dostave.

 

LIČNO PREUZIMANJE NARUDŽBINE

Moguće je da lično preuzmete kupljene proizvode. Dovoljno je samo da nas kontaktirate ukoliko se opredelite za ovu opciju.

 

CENA DOSTAVE

Koristimo usluge kurirske službe AKS Express Kurir d.o.o. i cena dostave je definisana njihovim trenutno važećim cenovnikom koji se može proveriti posetom na www.aks-sabac.com

 

VREME DOSTAVE

Vreme dostave će definisati kurirska služba tokom naručivanja dostave. Vreme za dostavu je uobičajeno do tri radna dana. Ne snosimo odgovornost za slučajeve kada kurirska služba premaši definisane rokove dostave.

 

POLITIKA REKLAMACIJE I ODUSTANKA OD KUPOVINE

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo Kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka Kupac može, ali ne mora, da navede razloge zbog kojih odustaje. Obrazac/Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata Prodavcu. U slučaju odustanka od ugovora, Kupac ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Cena se Kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan. Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Kupac plaća dostavu paketa za povraćaj robe.

Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti. Prilikom povraćaja robe obavezno je vratiti je u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalnom,  neoštećenom pakovanju, pri čemu se mora priložiti i originalni račun. Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tačnije, Kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom Kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak. Kada zuborsakablara.com proveri vraćenu robu i ustanovi da je u zadovoljavajućem stanju, iznos novca koji je bio prethodno naplaćen biće vraćen Kupcu, i to najkasnije u roku od 14 dana od dana vraćanja proizvoda.

 

OTKAZIVANJE NARUDŽBINE

Ako je Kupac već platio naručene proizvode, a proizvodi nisu otpremljeni iz magacina (kurirska služba ih nije preuzela), Kupac može da otkaže narudžbinu popunjavanjem Izjave o odustanku od kupovine, i slanjem e-maila na info@zuborsakablara.rs  Nije potrebno navoditi razlog otkazivanja.

Izjava u odustanku od kupovine

REKLAMACIJA

Reklamacioni postupak se pokreće na zahtev Kupca, popunjavanjem Zahteva za reklamaciju na kvalitet proizvoda, i slanjem reklamacije na naš e-mail ili poštansku adresu.  Žubor sa Kablara će vam odgovoriti najkasnije u roku od osam dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem. Odgovor prodavca na reklamaciju potrošača mora da sadrži odluku da li prihvata reklamaciju, izjašnjenje o zahtevu potrošača i konkretan predlog i rok za rešavanje reklamacije (rok ne može da bude duži od 15 dana). 

Zahtev za reklamaciju